Over Nynke

 

Wat leuk dat je meer te weten wilt komen wie er achter deze webwinkel zit! 

Mijn naam is Nynke en creativiteit wordt al een paar generaties doorgegeven in onze familie. Zo kan mijn oma de mooiste kleedjes haken. En mijn moeder maakte vroeger veel kleding zelf achter de naaimachine en nu breit ze bijvoorbeeld de leukste truien of sokken voor mijn kinderen. 

En ik? Ik zit het liefst te tekenen. Toen ik klein was zat ik uren aan de tekentafel en maakte ik de mooiste kleuren combinaties. Ik weet nog wel wat ik zo graag een paard wou leren tekenen dat ik al mijn tijd na school besteedde om dit te kunnen. 

Dat ik iets creatiefs moest gaan doen was wel duidelijk.

En gelukkig werd ik een beetje in de goede richting gestuurd. Zo kwam ik door mijn handvaardigheid lerares bij het CIBAP terecht waar ik de opleiding tot grafisch vormgever volgde.

Ik leerde daar over vormen, kleuren en tekenen met grafische pakketen. Kreeg les in fotografie, hoe je een merk opzet en promoot. 

Met een grafisch diploma op zak zou je zeggen: dat zit wel goed:) Alleen had ik geen zin om direct full-time achter de computer te zitten. 

Na een paar jaar als vrije vogel geleefd te hebben pakte ik mijn creativiteit weer op.

Ik deed een opleiding om alle functies van de grafische pakketten weer te kunnen vinden. En niet lang daarna schreef ik mij in bij de kvk en maakte ik 3 jaar lang huisstijlen voor vrouwelijke ondernemers. Ik denk dat ik wel meer dan 100 logo's heb gemaakt. 

De aanpassingen die ik op ontwerpen moest doorvoeren gingen me steeds vaker tegenstaan. Ik was mijn creativiteit weer aan het uitputten net als in de opleiding. Het eiste veel van mij en ik werd een ochtend wakker met het idee dat het anders moest. Mijn plezier moest weer terug komen.

Ik had behoefte om compleet iets anders te doen en volgde een teken cursus.

Ik leerde daar werken met verschillende materialen. Aquarel verf, houtskool, aquarel potloden... Ik begon ook met het ontwerpen van kaarten in handlettering stijl. Deze kaarten poste ik op social media en kreeg daar veel leuke reacties op. Elke week een nieuwe kaart om voor mijzelf een doel te stellen.

Kort daarna opende ik mijn webshop met een paar kaarten en langzaam heb ik deze uitgebreid met stickers, notitieblokken, inpak producten en natuurlijk kaarten. 


De illustraties die op de producten staan ontwerp ik zelf. Inmiddels niet meer met pen of potlood maar met mijn iPad. Ik teken daar in een programma die procreatie heet. Het is zo fijn om mijn ontwerpen direct digitaal te hebben. 

In mijn vrije tijd pak ik aquarel er nog wel eens bij. Of ga ik samen knutselen met mijn kinderen. En zo hoop ik de creativiteit ook weer door te geven. 

Liefs Nynke